Het is weer zomer! Tijd om heerlijk met vrienden en familie naar buiten te gaan om samen te eten.. van de barbecue natuurlijk!
We hebben heerlijke kant-en-klare opties, waaronder onze gourmet glutenvrije hamburgers, gemarineerde kip en varkensvlees en natuurlijk niet minder dan 12 soorten van onze beroemde worsten.
Dus start uw barbecue maar op, stook het vuur op, en maak de heerlijkste burgers gewoon thuis!
Maar als u net als ons bent, wilt u misschien uw eigen hamburgers maken - en hier zijn twee geweldige recepten om dit weekend te proberen.
TRADITIONELE HAMBURGERS - VOOR 4 PERSONEN
Wat u nodig heeft:
- 500 g rundvleesgehakt
- 4 sjalotten, fijngehakt
- 2 theelepels Engelse mosterd
- 1 grote eierdooier
- 25g Paneermeel
Wat te doen:
Meng alle ingrediënten in een grote kom. Verdeel in vier gelijke porties en vorm er hamburgerpasteitjes van. Dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast voordat u ze op een bakplaat of op de BBQ bakt.
KIPBURGERS OP THAISE WIJZE - VOOR 4 PERSONEN
Nodig:
- 4 kippendijen, vel en botten verwijderd
- 2 Kippenborsten, vel verwijderd
- 3 teentjes knoflook, grof gehakt
- 4 lente-uitjes, grof gehakt
- Een duimgroot stukje gember, grof gehakt
- ½ klein bosje koriander, fijngehakt
- 2-3 eetlepels vissaus
Wat te doen:
Doe de knoflook, lente-uitjes en gember in een keukenmachine en pulseer tot ze fijngehakt zijn. Voeg de kip, koriander en vissaus toe en pulseer opnieuw tot alles goed gemengd is. Maak er met natte handen vier pasteitjes van, dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
U kunt er ook 12 pasteitjes van maken en ze in de oven bakken. Serveer ze met noedels, roerbakgroenten en zoete chilisaus.
Eet smakelijk!